Thursday, May 26, 2011

Zapečeni krompir

Zapečeni krompir sa sirom




Za Zapečeni krompir je potrebno:

40 g maslaca,
900 g krompira,
2 glavice luka,
180 g sira,
so,
biber,
muškatni oraščić,
230 ml mleka,
230 ml pavlake.

Zapečeni krompir sa siromZapečeni krompir pripremiti na sledeći način:

Krompir oljuštiti i narezati na kriške.
Luk narezati na kolutiće.
Veliku vatrostalnu posudu premazati maslacem.
U slojevima poslagati kriške krompira, kolutove luka i kriške sira.
Svaki sloj posoliti, pobiberiti i posuti mlevenim muškatnim oraščićem.
Po vrhu staviti sloj krompira.
U posebnoj posudi izmešati mleko i kiselu pavlaku i preliti krompir.
Sve posuti narendanim sirom.
Peći na temperaturi od 200 C dok površina ne dobije tamno smeđu boju.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...