Za mafine sa ajvarom je potrebno:
2 jajeta,
100 ml ulja,
250 ml mleka,
6 kašika brašna,
15 kašika kukuruznog griza,
1 kesica praška za pecivo,
200 g feta sira,
100 ml mineralne vode,
2 do 3 kašike ajvara,
susam.
Mafine sa ajvarom pripremiti na sledeći način
Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
Posebno umutiti žumanca, ulje, mleko i mineralnu vodu.
Dodati prašak za pecivo, brašno, kukuruzni griz, ajvar, seckani peršun, feta sir i soli po ukusu pa umutiti mikserom.
Kalupe za mafine nauljiti i posuti brašnom.
U njih sipati pripremljenu smesu i posuti susamom.
Peći u zagrejanoj rerni na temperaturi od 200 ⁰C dok ne porumene.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.