Friday, January 27, 2012

Pogača ruža

Check out this bread recipe in English.
Pogača ruža pogaca ruza 
Za ovu pogaču je potrebno:

2 jajeta,
3 kašike ulja,
1 kašičica šećera,
30 g kvasca,
500 ml mleka,
100 g margarina,
Pogača ruža pogaca ruza2 kašičice soli,
200 g feta sira,
900 g brašna,
susam.


Pogaču pripremiti na sledeći način:

U manjoj posudi sjediniti malo mleka, kvasac, šećer i kašičicu brašna pa promešati i ostaviti na toplom da nadođe.
Pogača ruža pogaca ruzaU drugoj posudi umutiti jedno jaje, jedno belance, ulje, so, preostalo mleko i nadošao kvasac pa postepeno dodavati brašno i mesiti sve dok ne dobijete glatko testo.
Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
Testo razviti oklagijom i premazati prethodno umućenim margarinom i sirom.
Testo uviti u rolat i iseći na kolutove.
Pogača ruža pogaca ruzaKolutove ređati u nauljenu dublju tepsiju i ostaviti 30 minuta da narastu.
Nadošle kolutove premazati umućenim žumancetom, posuti susamom i peći dok ne porumene.


Još sličnih recepata možete naći na mojoj stranici Pogace.

2 comments:

  1. Jako mi se sviđa ova pogača, mora da je izuzetno ukusna ovako sa feta sirom. I super si je napravila !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zdravo Branka.
      Hvala ti na lepim rečima.
      Drago mi je što ti se sviđa...
      Da, pogača je bila jako ukusna.
      U poslednje vreme imam nekoliko interesantnih recepata za pogače, kad budes imala vremena, preporučujem ti da probaš neki.
      Pozdrav!

      Delete

Note: Only a member of this blog may post a comment.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...