Wednesday, April 1, 2015

Čokoladna torta sa slatkom pavlakom




Torta sacokoladomZa čokoladnu tortu sa slatkom pavlakom je potrebno:

Za kore:

10 belanaca,
12 kašika šećera,
8 kašika ulja,
8 kašika brašna,
4 kašike kakaoa,
1 kesica praška za pecivo,
malo mleka.

Za fil:

Cokoladna torta sa pavlakom10 žumanaca,
12 kašika šećera,
4 kesice vanil šećera,
8 kašika gustina,
1 l mleka,
250 g margarina,
200 g čokolade,
300 ml slatke pavlake.

Čokoladnu tortu sa slatkom pavlakom pripremiti na sledeći način:

Kora:

Ulupati 5 belanca sa 6 kašika šećera u čvrst šam.
Torta sa cokoladom i pavlakomDodati 4 kašike ulja i umešati 4 kašike brašna pomešane sa polovinom kesice praška za pecivo i 2 kašike  kakaoa.
Sve lepo sjediniti pa smesu uliti u okrugli kalup obložen pek papirom i peću u zagrejanoj rerni na 180 ᵒC oko 20 minuta.
Na isti način pripremiti i drugu koru.

Fil:

Žumanca umutiti sa šećerom i dodati gustin pomešan sa malo mleka a preostalo mleko ostaviti da provri sa vanil šećerom.
Ukuvati razmućenu smesu od žumanaca, mešati dok se ne zgusne pa pred kraj dodati izlomljenu čokoladu.
Kada se otopi, skinuti sa vatre i ostaviti krem da se ohladi.
Margarin penasto umutiti i sastaviti sa hladnim kremom.

Finalni postupak:

Koru poprskati sa malo mleka.
Naneti jednu polovinu fila.
Staviti drugu koru i poprskati mlekom.
Naneti drugu polovinu fila.
Ukrasiti ulupanom slatkom pavlakom.



No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...