Potrebno je za testo:
80 g margarina,
0,5 kg brašna,
2 jajeta,
125 ml mlake vode,
pola kašičice soli,
Potrebno je za fil:
1 kg blitve,
1 praziluk,
100 g pirinča,
4 kašike peršuna,
so,
biber,
ulje.
Za premazivanje:
belance,
susam.
Priprema:
Na malo ulja dinstati prokuvanu i sitno isečenu blitvu i sitno isečen praziluk.
Dodati pirinač, peršun, so, biber i dinstati oko 20 minuta.
U odgovarajuću posudu staviti brašno, jaja, margarin, so i vodu pa umesiti testo.
Podeliti testo na četiri dela.
Svaki deo razviti oklagijom u oblik pravougaonika, iseći na trake i svaku premazati uljem.
Na trake staviti fil pa saviti u trougao.
Ređati trugao pa staviti u pleh.
Trouglove premazati umućenim belancetom i posuti susamom pa peći u zagrejanoj rerni na 220 ⁰C dok ne porumene.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.