Potreban material za slane perece:
250 g margarina,
150 ml ulja,
2 žumanceta,
2 belanceta,
0,25 l mleka,
kašičica suvog kvasca,
kašičica kima,
kašičica soli,
1 kg brašna,
susam.
Priprema pereca:
Umutiti dobro margarin, zatim dodati zejtin, žumanca, mleko, kvasac, kim, so i brašno.
Umesiti glatko testo pa ga razviti na debljinu prsta.
Vaditi perece modlom i ređati ih u tepsiji.
Perece premazati umućenim belancetom i po želji posuti sitnom solju i susamom.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na temperaturi od 220 ⁰C, dok ne porumene.
puno hvala za komentar na mom blogu. Konkretno taj recept je sa jedne zanimljive engleske stranice, pa sam ga prevela... i vaš blog je vrlo zanimljiv, ima nekih dobrih recepata... lijep pozdrav
ReplyDelete