Saturday, May 14, 2011

Čokoladne perece





Za čokoladne perece je potrebno:
Cokoladni pereci
120 g brašna,
100 g margarina,
1 žumance,
1 vanilin šećer,
80 šećera,
20 g kakaoa,
čokoladna glazura.

Priprema:

Cokoladni pereciMargarin i brašno izmrviti.
Dodati ostale, gore navedene sastojke.
Izraditi glatko testo i ostaviti ga da stoji jedan sat na hladnom mestu.
Testo razviti na debljinu od 1 cm i modlom vaditi perece.
Poređati ih u tepsiji i peći 10 minuta u već zagrejanoj pećnici na temperaturi od 220 C.
Pečene i ohlađene perece umešati u glazuru od čokolade.

Glazura:

Jednu štanglu čokolade zagrejati na tihoj vatri da se rastopi.
Dodati jednu kafenu kašičicu putera i jednu kašiku pavlake.
Navedene sastojke dobro sjediniti.
Služiti uz kafu, čaj ili toplu čokoladu.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...