Za čokoladne perece je potrebno:
120 g brašna,
100 g margarina,
1 žumance,
1 vanilin šećer,
80 šećera,
20 g kakaoa,
čokoladna glazura.
Priprema:
Dodati ostale, gore navedene sastojke.
Izraditi glatko testo i ostaviti ga da stoji jedan sat na hladnom mestu.
Testo razviti na debljinu od 1 cm i modlom vaditi perece.
Poređati ih u tepsiji i peći 10 minuta u već zagrejanoj pećnici na temperaturi od 220 ⁰C.
Pečene i ohlađene perece umešati u glazuru od čokolade.
Glazura:
Jednu štanglu čokolade zagrejati na tihoj vatri da se rastopi.
Dodati jednu kafenu kašičicu putera i jednu kašiku pavlake.
Navedene sastojke dobro sjediniti.
Služiti uz kafu, čaj ili toplu čokoladu.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.