Za koru je potrebno:
12 belanaca,
12 kašika šećera u prahu,
240 g mlevenog kikirikija,
150 g margarina,
150 g čokolade,
6 kašika brašna,
3 praška za pecivo.
200 g šećera u prahu,
100 g čokolade,
800 ml mleka,
200 g margarina,
200 g suvog grožđa,
2 pudinga od čokolade,
2 šlaga od čokolade (za ukrašavanje)
50 - 100 g seckanig kikirikija.
Kore, priprema:
Umutiti 4 belanceta sa četiri kašike šećera u prahu.
Dodati mleveni kikiriki zatim umućen margarin u koji je dodato 50 g rendane čokolade, dve kašike brašna i prašak za pecivo.
Peći u plehu obloženom pek papirom na 180 ⁰C, 25 minuta.
Ispeći tri kore.
Fil priprema:
Umutiti 12 žumanaca sa 200 g šećera u prahu.
Kuvati na pari dok se ne zgusne.
Dodati 100 g omekšale čokolade.
Posebno skuvati dva pudinga od čokolade u 800 ml mleka.
Kad se puding ohladi, dodati 200 g umućenog margarina i 200 g suvog grožđa.
Sjediniti sa prvim filom.
Kore prskati sokom.
Filovati.
Odozgo ukrasiti šlagom od čokolade (dva šlaga od čokolade) i posuti seckanim kikirikijem.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.