Saturday, June 18, 2011

Lepinje od tikvica





Za lepinje od tikvica je potrebno:

dve tikvice srednje veličine,
4 jajeta,
Tikvicemešavina začina od povrća,
1 kašika seckanog peršuna,
origano,
Tikviceulje,
brašno.

Priprema:

Tikvice oljuštiti, očistiti od semenki, izrendati i dobro iscediti.
Ulupati jaja, dodati mešavinu zacina od povrća, peršun, origano i biber.
Dodati dobro isceđene tikvice i brašno do željene gustine (5 do 6 kašika).
Mešati dok masa ne postane ujednačena.
Na dobro zagrejanom ulju stavljati manje gomilice mase pa ih odmah spljeskati kašikom.
Pržiti sa obe strane.
Jako su ukusne i hrskave, možete ih služiti uz neku salatu a posebno su ukusne uz namaz od paparika iz turšije.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...