Potrebno je:
200 g kuvanog dimljenog mesa,
50 g sojinih ljuspica,
1 kriška cnog hleba,
3 kuvana krompira,
1 glavica crnog luka,
2 čena belog luka,
1 jaje,
1 kašika brašna,
so,
biber,
mešavina začina od povrća,
ulje,
prezle,
susam.
Priprema:
Samleti dimljeno meso.
Sojine ljuspice posuti mešavinom začina od povrća, preliti vodom i ostaviti da odstoje pola sata.
Crni hleb preliti vodom, pa dobro iscediti i izmrviti.
Krompire oljuštiti i izgnječiti.
Na ulju ispržiti sitno seckan crni luk, dodati izgnječen beli luk i oceđene sojine ljuspice pa pržiti dok sok ne ispari.
Skinuti sa vatre, dodati sve ostale sastojke i formirati krokete.
Uvaljati ih u mešavinu prezle i susama i ispržiti na ulju.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.