U svojoj kuhinji, koliko mogu, izbegavam jela koja se prže. Kada su u pitanju krofne, pravim izuzetak.
Za krofne sa čokoladom je potrebno:
500 g brašna,
250 ml mlakog mleka,
50 g šećera,
1 kvasac,
2 jajeta,
70 g maslaca,
malo soli,
puding od vanile,
ulje,
Krofne pripremiti na sledeći način:
Brašno sipati u duboku činiju pa formirati udubljenje u sredini.
Dodati izmrvljen kvasac, preliti sa 3 kašike mlakog mleka, dodati kašičicu šećera pa ostaviti da kvasac nadođe.
Dodati jaja, preostalo mleko i šećer, otopljen maslac, so i sve dobro izraditi mikserom.
Posuti sa malo brašna, pokriti krpom i ostaviti na toplom mestu dok testo dvostruko ne naraste.
Vaditi kolutove prečnika 5 cm i ostaviti ih na toplom mestu da narastu.
Skuvati puding sa manje mleka nego što to recept nalaže i posuti ga šećerom prahu (kako se ne bi formirala kora) i ostaviti da se ohladi.
Krofne pržiti u vrućem ulju prvo poklopljene a zatim ih okrenuti na drugu stranu i pržiti bez poklopca.
Gotove krofne puniti pudingom pomoću šprica.
Punjene krofne premazati otopljenom čokoladom pa kada se preliv stegne, servirati.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.