Monday, February 10, 2014

Nepečena jafa torta sa mlevenim keksom i piškotama





Za ovu nepečenu jafa tortu je potrebno:




Kremasta torta sa jafa keksom 
Za koru I:

500 g mlevenog keksa,
200 g šećera u prahu,
350 g margarina,
300 ml soka od pomorandže.

Za koru II:

300 g jafa keksa,
sok od pomorandže.

Nepecena jafa tortaZa koru III:

200 g piškota,
sok od pomorandže.

Za fil:

1 litar mleka,
150 g šećera,
3 pudinga od vanile,
125 g margarina,
100 g šlaga,
10 krem bananica.
Kremasta jafa torta sa piskotama 

Nepečenu jafa tortu pripremiti na sledeći način:


U odgovarajućoj posudi umutiti 350 g margarina sa šećerom u prahu.

Dodati mleveni keks i sok od pomorandže tako da bude dobijena homogena masa.

U 1 l mleka skuvati 150 g šećera i 3 pudinga od vanile pa ostaviti da se ohladi.
Kremasta jafa torta sa mlevenim keksom i piskotama 
Posebno umutiti 125 g margarina i 100 g šlaga pa sjediniti sa ohlađenim pudingom.

Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil, jafa keks natopljen sokom od pomorandže, piškote natopljene sokom od pomorandže, fil, krem bananice, šlag.




2 comments:

  1. Divna tortica.
    Vidim ovde imaš dosta recepta koje bi mogla prijaviti kod mene na Nagradnu igru Tradicionalno srpski
    Ako te interesuje kako pogledaj na http://dzolistic.blogspot.co.nz/p/nagradna-igra.html
    Nagradice su lepe I ima ih tri.
    Lep pozdra sa sunčanog Novog Zelanda

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zdravo Dzoli! Hvala ti na komentaru i na ponudi. Posetila sam tvoj blog i pročitala nekoliko postova. Posebno su mi se svideli saveti u vezi sa fotografisanjem hrane. Pozdrav!

      Delete

Note: Only a member of this blog may post a comment.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...