Za Rozen tortu s makom je potrebno:
1 pakovanje kora za Rozen tortu,
700 ml mleka,
500 g šećera,
700 g mlevenog maka,
400 g keksa,
250 g margarina,
3 kesice vanilin šećera.
Za čokoladnu glazuru:
200 g čokolade,
20 ml ulja,
20 g margarina.
Rozen torta s makom je pripremljena na sledeći način:
Prokuvati mleko sa šećerom.
Skloniti s ringle.
Dodati margarin.
Vratiti na ringlu pa povremeno mešati dok se margarin ne
rastopi.
Ponovo skloniti sa ringle, dodati mleveni mak, mleveni
keks i orahe.
Dobro promešati dok se sve ne sjedini.
Sa prohlađenim filom, filovati kore.
Poslednju koru ne filovati.
Prekriti kolač folijom, pritisnuti teškim predmetom i
ostaviti 24 h da omekša.
Za glazuru, otopiti čokoladu sa margarinom i uljem uz
stalno mešanje.
Ohladiti glazuru do gustine za prelivanje i preliti
kolač.