Za ovu nepečenu jafa tortu je potrebno:
Za koru I:
500 g mlevenog keksa,
200 g šećera u prahu,
350 g margarina,
300 ml soka od pomorandže.
Za koru II:
300 g jafa keksa,
sok od pomorandže.
200 g piškota,
sok od pomorandže.
Za fil:
1 litar mleka,
150 g šećera,
3 pudinga od vanile,
125 g margarina,
100 g šlaga,
10 krem bananica.
Nepečenu jafa tortu pripremiti na sledeći način:
U odgovarajućoj posudi umutiti 350 g margarina sa šećerom
u prahu.
Dodati mleveni keks i sok od pomorandže tako da bude dobijena
homogena masa.
U 1 l mleka skuvati 150 g šećera i 3 pudinga od vanile pa
ostaviti da se ohladi.
Posebno umutiti 125 g margarina i 100 g šlaga pa sjediniti
sa ohlađenim pudingom.
Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil, jafa keks
natopljen sokom od pomorandže, piškote natopljene sokom od pomorandže, fil,
krem bananice, šlag.
Divna tortica.
ReplyDeleteVidim ovde imaš dosta recepta koje bi mogla prijaviti kod mene na Nagradnu igru Tradicionalno srpski
Ako te interesuje kako pogledaj na http://dzolistic.blogspot.co.nz/p/nagradna-igra.html
Nagradice su lepe I ima ih tri.
Lep pozdra sa sunčanog Novog Zelanda
Zdravo Dzoli! Hvala ti na komentaru i na ponudi. Posetila sam tvoj blog i pročitala nekoliko postova. Posebno su mi se svideli saveti u vezi sa fotografisanjem hrane. Pozdrav!
Delete