Jedna neobična ali veoma ukusna baklava.
Za baklavu sa brusnicama i lešnicima je potrebno:
1 kg kora za pitu,
5 jaja,
500 g šećera,
2 čaše jogurta,
2 čaše ulja,
2 kesice praška za pecivo,
1 kesica vanil šećera.
100 g suvih brusnica,
Za sirup:
1,4 l vode,
500 g šećera,
1 kesica vanil šećera,
1 limun.
Baklavu sa brusnicama i lešnicima pripremiti na sledeći način:
Mikserom umutiti jaja sa šećerom pa dodati jogurt, ulje,
prašak za pecivo i vanil šećer.
Pleh podmazati uljem pa slagati kore.
Svaku koru premazati pripremljenim filom a svaku drugu
posipati mlevenim lešnicima.
Na polovini filovanja, na koru rasporediti brusnice i
malo više lešnika nego na ostalim korama.
Baklavu pre pečenja iseći na četvorouglove ili trouglove.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 ◦C dok ne porumeni.
Ušpnovati vodu sa 500 g šećera.
Pečenu vrelu baklavu preliti vrućim sirupom.
Posuti vanil šećerom i poprskati sokom od limuna.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.