Thursday, November 13, 2014

Kamelija torta sa čokoladom i mlevenim orasima





Za Kamelija tortu sa čokoladom je potrebno:
Kamelija torta sa čokoladom sa lešnicima 
Za kore 1 i 2:

10 belanaca,
200 g šećera,
100 g mlevenih oraha,
100 g kokosovo brašna,
4 kašike brašna,
1 prašak za pecivo.

Za koru 3:

100 g šećera,
Cokoladna torta sa orasima 4 jajeta,
100 g čokolade za kuvanje,
2 kašike brašna,
malo praška za pecivo (na vrh noža),

Za fil:

10 žumanaca,
250 g šećera,
10 kašika oštrog brašna,
1 kesica pudinga od vanile,
1,5 l mleka,
50 g čokolade za kuvanje,
Kamelija torta sa kokosom i orasima100 g čokolade sa lešnikom,
450 g margarina.

Za dekoraciju:

Orasi,
Žele bombone.

Kamelija tortu pripremiti na sledeći način:

Kore:

Ulupati sneg od 5 belanaca i 100 g šećera.
Kamelija torta sa cokoladom sa lesnicimaPostepeno dodavati 100 g mlevenih oraha, 2 kašike brašna i pola praška za pecivo uz konstantno mešanje.
Testo sipati u pleh obložen kuhinjskim papirom i peći na 180 ⁰C dok kora ne porumeni.
Na isti način pripremiti i drugu koru, samo umesto mlevenih oraha, staviti kokosovo brašno.
Za treću koru, ulupati 4 jajeta sa šećerom pa dodati seckanu čokoladu, dve kašike brašna i prašak za pecivo.

Fill:

Odvojiti 400 ml mleka pa u njemu razmutiti brašno i puding.
Preostalo mleko sa šećerom zagrejati do ključanja.
Dodati brašno i puding pa skuvati krem i ostaviti ga da se ohladi.
Margarin umutiti sa šećerom u prahu i dodati ohlađenom kremu.
Sve sjediniti mikserom.
Krem podeliti na dva dela pa u jedan dodati otopljenu čokoladu za kuvanje i seckanu čokoladu s lešnikom.
Tortu filovati sledećim redosledom:
Kora 1, žuti fil, kora 2, braon fil, žuti fil, kora 3, braon fil.
Ukrasiti po želji.




No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...