Za Kamelija tortu sa čokoladom je potrebno:
Za kore 1 i 2:
10 belanaca,
200 g šećera,
100 g mlevenih oraha,
100 g kokosovo brašna,
4 kašike brašna,
1 prašak za pecivo.
Za koru 3:
100 g šećera,
100 g čokolade za kuvanje,
2 kašike brašna,
malo praška za pecivo (na vrh noža),
Za fil:
10 žumanaca,
250 g šećera,
10 kašika oštrog brašna,
1 kesica pudinga od vanile,
1,5 l mleka,
50 g čokolade za kuvanje,
450 g margarina.
Za dekoraciju:
Orasi,
Žele bombone.
Kamelija tortu pripremiti na sledeći način:
Kore:
Ulupati sneg od 5 belanaca i 100 g šećera.
Postepeno dodavati 100 g mlevenih oraha, 2 kašike brašna
i pola praška za pecivo uz konstantno mešanje.
Testo sipati u pleh obložen kuhinjskim papirom i peći na 180
⁰C dok kora ne porumeni.
Na isti način pripremiti i drugu koru, samo umesto
mlevenih oraha, staviti kokosovo brašno.
Za treću koru, ulupati 4 jajeta sa šećerom pa dodati
seckanu čokoladu, dve kašike brašna i prašak za pecivo.
Fill:
Odvojiti 400 ml mleka pa u njemu razmutiti brašno i
puding.
Preostalo mleko sa šećerom zagrejati do ključanja.
Dodati brašno i puding pa skuvati krem i ostaviti ga da
se ohladi.
Margarin umutiti sa šećerom u prahu i dodati ohlađenom
kremu.
Sve sjediniti mikserom.
Krem podeliti na dva dela pa u jedan dodati otopljenu
čokoladu za kuvanje i seckanu čokoladu s lešnikom.
Tortu filovati sledećim redosledom:
Kora 1, žuti fil, kora 2, braon fil, žuti fil, kora 3,
braon fil.
Ukrasiti po želji.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.