Pages

Thursday, April 17, 2014

Rozen torta s makom




Za Rozen tortu s makom je potrebno:
Nepecena torta sa rozen korama 


1 pakovanje kora za Rozen tortu,

700 ml mleka,

500 g šećera,

700 g mlevenog maka,

400 g keksa,

Nepecena torta sa makom2 kašike mlevenih oraha,

250 g margarina,

3 kesice vanilin šećera.


Za čokoladnu glazuru:


200 g čokolade,

20 ml ulja,
Mak torta sa mlevenim keksom 
20 g margarina.

 

Rozen torta s makom je pripremljena na sledeći način:



Prokuvati mleko sa šećerom.

Skloniti s ringle.
Torta sa gotovim korama 
Dodati margarin.

Vratiti na ringlu pa povremeno mešati dok se margarin ne rastopi.

Ponovo skloniti sa ringle, dodati mleveni mak, mleveni keks i orahe.

Dobro promešati dok se sve ne sjedini.

Sa prohlađenim filom, filovati kore.

Poslednju koru ne filovati.

Prekriti kolač folijom, pritisnuti teškim predmetom i ostaviti 24 h da omekša.

Za glazuru, otopiti čokoladu sa margarinom i uljem uz stalno mešanje.

Ohladiti glazuru do gustine za prelivanje i preliti kolač.



Sunday, April 6, 2014

Voćna keks torta



Za voćnu keks tortu je potrebno:


Keks torta sa pudingomFil I:

1 l gaziranog soka od pomorandže,
6 kašika šećera,
3 kesice pudinga od vanile,
200 g margarina,
150 g šećera u prahu,

Fil II:

4 kesice pudinga o jagode,
1,2 l mleka,
12 kašika šećera,
2 kesice šlag kreme od vanile,
Toerta sa plazma keksom 
Ostalo:

1 kg keksa,
2 kesice kesice šlag kreme od vanile.
Malo gaziranog soka od pomorandže za natapanje keksa.

Priprema:

Izmešati puding od vanile, šećer i malo soka a ostali sok staviti da proključa.
Kuvati puding 2-3 minuta i ostaviti da se ohladi.
Na isti način skuvati pudinge od jagode u mleku.
Nepecena torta sa keksom i pudingomOba fila povremeno promešati dok se hlade, tako će ostati kremasti i bolje će se sjedinit s margarinom.
Umutiti penasto margarin i šećer u prahu, dodati žuti fil i sve zajedno dobro umutiti.
Za drugi fil, umutiti dve kesice šlag kreme po uputstvu sa dve kašike šećera, dodati puding i taj krem takođe dobro umutiti.
Ređati keks natopljen u soku od pomorandže, staviti polovinu žutog fila sa pudingom od vanile, red keksa natopljenog u soku od pomoradže pa jedna polovina fila sa pudingom od jagode, keks pa ponovo žuti fil, keks pa jagoda fila.
Na kraju, celu tortu premazati šlagom.