Potrebno je:
50 g gustina,
200 g brašna,
jedno jaje,
75 g šećera,
kora od pola limuna,
kašika ruma,
150 g putera,
malo pekmeza od šipuraka.
Za glazuru:
50 g šećera u prahu,
malo soka od limuna,
malo tople vode.
Priprema:
Izmešati najpre brašno i gustin pa dodati jaje, struganu koru od limuna, šećer i rum.
Penasto umutiti puter i sastaviti s brašnom.
Dobro umesiti testo i ostaviti na hladnom mestu da stoji oko 60 minuta.
Zatim testo razviti i vaditi kolutiće modlom a svakom drugom kolutiću po sredini vaditi testo.
Staviti u podmazan pleh i peći oko 10 minuta na temperaturi od 220 ⁰C.
Pune kolutove podmazati pekmezom a odozgo stavljati prstenasti kolut.
Na kraju vanilice premazati pripremljenom glazurom.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.