Potrebno je:
1,5 kg tikvica,
glavica crnog luka,
500 g mlevenog junećeg mesa,
3 jajeta,
200 ml milerama,
začin C,
crni mleveni biber,
celer,
ulje.
Priprema:
Tikvice oljuštiti, iseći na tanje režnjeve i ostaviti da odstoje.
Na ulju popržiti sitno iseckan crni luk, dodati mleveno meso i sve zajedno dinstati još kratko vreme.
Začiniti začinom C, crnim mlevenim biberom i celerom po ukusu.
U vatrostalnu posudu staviti sloj tikvica i polovinu mesa.
Umutiti jaja sa mileramom, dodati začin C, crni mleveni biber i polovinu dobijene mase preliti preko mesa.
Staviti drugi sloj tikvica i mesa, prekrijte tikvicama i preliti ostatkom umućenih jaja sa mileramom.
Peći dok gornji sloj tikvica ne porumeni.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.