Potrebno je:
jedno pakovanje oblandi,
250 g kajmaka,
200 g topljenog sira,
100 g šunke,
3 kuvana jajeta,
100 g kačkavalja,
200 g dinstanih šampinjona,
jedna kesica majoneza,
100 g kikirikija.
Priprema:
Umutiti kajmak sa topljenim sirom pa tom mason premazati četiri oblande sa glatke strane.
Ostaviti deo fila za poslednju petu koru.
Prvu oblandu prekriti dinstanim šampinjonima začinjenim biberom, origanom i peršunovim listom.
Poklopiti drugom korom, preko nje narendati tvrdo kuvana jaja zatim poklopiti trećom korom i posuti rendanim kačkavaljem.
Preko staviti četvrtu oblandu i posuti mlevenom šunkom.
Sve poklopiti petom oblandom koja još nije namazana.
Tortu polopiti velikim poslužavnikom i staviti neki teži predmet kako bi se listovi oblande bolje slepili.
Pred služenje čitavu tortu premazati ostatkom fila od sira i posuti krupno mlevenim kikirikijem.
Ukrasiti listićima kiselih krastavaca, majonezom, maslinama i seći na parčiće širine dva prsta.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.