Tuesday, April 12, 2011

Pekarske kifle






Potrebno je:

500 ml mleka,
2 šoljice zejtina,
jedna kašičica šećera,
parče kvasca,
brašno po potrebi (oko 900 g),
pekmez od šipuraka.

Priprema:

U dublju posudu sipati mleko, dodati zejtin i kašičicu šećera.
U međuvremenu sipati kvasac u pola šolje toplog mleka, dodati kašičicu šećera i kašičicu brašna.
Pokriti šolju tacnom i salvetom i ostaviti da nadođe.
Kada kvasac nadođe, dodati prethodno napravljenoj smesi, zatim dodati brašno i zamesiti testo.
Pokriti krpom testo i ostaviti da nadođe.
Od testa praviti kuglice koje zatim treba rastanjiti i premazati pekmezom i sviti u oblik kiflice.
Ostaviti kiflice da nadođu.
Nadošle kiflice premazati žumancetom i posipati susamom odozgo.
Peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 220 C.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...