Potrebno je:
12 palačinki,
200 g pilećeg belog mesa,
120 g majoneza,
200 ml pavlake,
2 mala kisela krastavca,
1 šargarepa,
malo aleve paprike,
so,
biber,
prezle,
začini od povrća,
2 jajeta,
50 g kačkavalja,
brašno,
ulje.
Priprema:
Palačinke umutiti i ispeći,
Pileće meso skuvati i iseći na kocke.
Obariti grašak i šargarepu pa iseći na kocke.
Dodati začine i alevu papriku.
Sve to pomešati sa pavlakom, majonezom, sitno seckanim krastavčićima.
Filovati palačinke i uviti kao sarme.
Uvaljati u brašno, umućena jaja i prezle i pohovati na vrelom ulju.
Pohovane palačinke poređeti u vatrostalnu posudu, posuti rendanim kačkavaljem i peći 10 minuta na 220 ⁰C.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.