Thursday, April 14, 2011

Musaka


 

Potrebno je:

1 kg krompira,
500 g junećeg mlevenog mesa,
2 rendane šargarepe,
malo kečapa,
biber,
3 jajeta,
300 ml mleka,
peršun,
mešavina začina od povrća.

Priprema:

Krompir oljuštiti, oprati i ostaviti na stranu.
Mleveno meso pržiti na malo ulja, zatim dodati izrendane šargarepe.
Proprženom mesu dodati začine, kečap i seckani peršun.
Vatrostalnu posudu podmazati uljem, poređati tanke kolutove krompira preko toga rasporediti mleveno meso i sve tako dok sav materijal ne bude utrošen.
Ovako pripremljenu musaku preliti umućenim jajima i mlekom.
Peći na 200 C jedan sati ili dok krompir ne bude pečen odnosno rumen.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...