Saturday, April 2, 2011

Slana torta od sira



Potrebno je:

100 g putera,
200 g brašna,
so,
50 g rendanih oraha,
1 kašika vinskog sirćeta,
1 glavica crnog luka,
2 češnja belog luka,
2 kašike ulja,
100 g šampinjona,
6 jaja,
200 g pavlake,
biber,
250 g trapista.

Priprema:

Puter iseći na kocke.
Dodati brašno, orahe, so, sirće i hladnu vodu (50 do 75 ml).
Dobijeno testo staviti u foliju pa razviti u krug prečnika 26 cm.
Testo smestiti u tepsiju (24 cm) koja je prethodno premazana uljem.
Oljuštiti crni i beli luk, iseckati na kockice pa ih izdinstati u vrućem ulju.
Šampinjone očistiti, iseckati na kockice i pržiti oko 15 minuta u istoj posudi.
Potom ovu smesu rasporediti po testu.
Zagrejati rernu na 225 C.
Skuvati dva jajeta da budu rovita.
Pomešati četiri jajeta, pavlaku, so i biber.
Dodati i rendani trapist pa sve posuti po šampinjonima.
Oljuštiti kuvana jaja, iseći ih na pola pa utisnuti odozgo.
Jelo peći 30 minuta.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...