Proja je široko rasprostranjeno jelo u zemljama
balkana ali je u nešto izmenjenom obliku prisutna i šire. U osnovi svake proje
je kukuruzno brašno koje može biti kombinovano sa drugim vrstama brašna. Pored
tih kombinacija, ja volim da dodam susam i kim i to u velikim količinama. Proju
pečem uglavnom u tepsiji a ponekada i u modlama za mafine. Na mene, nešto lepši
vizuelni utisak ostavlja projica ispečena u modli nego isečeno parče proje.
Recepte za razne vrste proja možete da očekujete u skoroj budućnosti.
Potrebno je:
200 ml mleka,
100 ml ulja,
100 ml jogurta,
jedna šolja kukuruznog brašna,
jedna šolja pšeničnog brašna,
300 g spanaća,
100 g feta sira,
jedna kašičica soli.
Priprema:
Umutiti jaja, dodati so, ulje, jogurt, mleko, sir, seckani spanać i obe vrste brašna pomešane sa praškom za pecivo.
Pomešati i sipati u podmazan i brašnom posut pleh broj 28.
Peći na 200 ⁰C dok ne porumeni.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.