Tuesday, April 19, 2011

Rolat baklava

Rolovana baklava u poslednje vreme preuzima primat nad "ravnom", bar u mom domaćinstvu. Evo jednog recepta.




Za ovu baklavu je potrebno:

500 g kora za baklavu,
300 g oraha,
200 g maslaca,

Preliv:

3 šoljica vode,
5 šoljica šećera,
1 limun.

Ova rolovana baklava je pripremljena na sledeći način:

Svaku koru podeliti na pola.
Na sredinu tako dobijene kore staviti kašiku oraha i saviti u rolat.
Ovako postupiti sa svim korama.
Urolane kore poređati u pleh i preliti rastopljenim maslacem.
Peći na 180 C dok ne porumene.
Malo ohladiti pa staviti preliv.

Priprema preliva:

U posudu sipati 3 šoljice vode pa dodati 5 šoljica šećera i sok od jednog limuna.
Kuvati dok ne provri, ohladiti pa preliti baklavu.



Za još sličnih recepata možete posetiti stranicu baklave.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...