Potrebno je:
Za testo:
6 jaja,
150 g šećera,
kašika kakaoa,
150 g brašna,
pola kesice praška za pecivo.
Za fil:
3 banane,
100 g čokolade za kuvanje,
300 ml mleka,
3 kašike brašna,
250 g šećera,
250 g margarina,
vanillin šećer.
Priprema:
Za testo umutiti belanca sa šećerom dok smesa ne postane penasta pa dodati žumanca, brašno, prašak za pecivo i kakao.
Testo sipati u podmazan pleh i u rerni ugrejanoj na 180 ⁰C peći 30 minuta.
Nakon pečenja, dok je testo još toplo, premazati ga džemom i ostaviti da se ohladi.
Banane iseći i poređati preko kore.
Za krem kuvati mleko sa brašnom dok se ne zgusne.
U to dodati margarin umućen sa šećerom u prahu i vanillin šećerom i sve dobro promešati.
Krem naneti preko banana, odozgo premazati glazurom od čokolade i ostaviti da se hladi.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.