Monday, December 31, 2012

Čizkejk sa višnjama

Čizkejk (cheesecake) je, na zapadu, jako popularna torta odnosno kolač sa sirom. Sastoji se od kore koja može biti od keksa ili testa, fila napravljennog od svežeg, neslanog sira i slatke pavlake, a najčešće je preko svega toga raspoređeno neko voće: višnje, jagode, kupine... Čizkejk može biti sa pečenom korom i nepečen. U nastavku je dat recept za nepečeni Čizkejk sa višnjama.



Za Čizkejk sa višnjama je potrebno:
Cizkejk 
400 g smrznutih višanja (mogu i sveže),
300 g mlevenog keksa,
200 g šećera u prahu,
250 g margarina,
500 g neslanog sira,
500 g pavlake,
100 g šećera,
Cherry Cheesecakemalo topinga od višanja.

Ovu tortu odnosno kolač sa sirom, pripremiti na sledeći način:

Penasto umutiti margarin i šećer u prahu pa dodati mleveni keks.
Od dobijene smese oblikovati koru.
U umućenu slatku pavlaku dodati sir i šećer.
Umutiti mikserom.
Filom od pavlake i sira prekriti koru.
Cizkejk sa visnjamaPreko fila ređati višnje pa preliti topingom od višanja.

Još recepata sličnih ovom čizkejku sa višnjama možete naći na stranici Voćni kolači.
























No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...