Čizkejk (cheesecake) je, na zapadu, jako popularna torta odnosno kolač
sa sirom. Sastoji se od kore koja može biti od keksa ili
testa, fila napravljennog od svežeg, neslanog sira i slatke pavlake, a najčešće
je preko svega toga raspoređeno neko voće: višnje, jagode, kupine... Čizkejk
može biti sa pečenom korom i nepečen. U nastavku je dat recept za nepečeni
Čizkejk sa višnjama.
Za Čizkejk sa višnjama je potrebno:
400 g smrznutih višanja (mogu i sveže),
300 g mlevenog keksa,
200 g šećera u prahu,
250 g margarina,
500 g neslanog sira,
500 g pavlake,
100 g šećera,
Ovu tortu odnosno kolač sa sirom, pripremiti na sledeći način:
Penasto umutiti margarin i šećer u prahu pa
dodati mleveni keks.
Od dobijene smese oblikovati koru.
U umućenu slatku pavlaku dodati sir i šećer.
Umutiti mikserom.
Filom od pavlake i sira prekriti koru.
Preko fila ređati višnje pa preliti topingom od
višanja.
Još recepata sličnih ovom čizkejku sa višnjama možete naći na stranici Voćni kolači.
Još recepata sličnih ovom čizkejku sa višnjama možete naći na stranici Voćni kolači.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.