Wednesday, January 16, 2013

Ćuretina s kikirikijem

Ćuretina odnosno ćureći fileti u slatko-kiselom umaku s kikirikijem. Umak sadrži sok od grejpfruta, med, seckani kikiriki i nekoliko začina.


Curetina u sosu od kikirikija



Za ćuretinu s kikirikijem je  potrebno:

6 ćurećih fileta,
100 g seckanog kikirikija,
3 kašike soka od grejpfruta,
2 kašike senfa,
Curetina s kikirikijem2 kašike maslinovog ulja,
1 kašika meda,
mirođija,
origano,
peršun,
aleva paprika,
crni biber.

Ćuretina sa kikirikijemĆuretinu s kikirikijem pripremiti na sledeći način:

U dubljoj posudi pomešati sve sastojke osim ćuretine.
Svaki filet, s obe strane umočiti u pripremljenu smesu od kikirikija zatim ih poređati u podmazanoj vatrostalnoj posudi, poklopiti i peći u rerni zagrejanoj na 200 ⁰C oko 30 minuta dok ne porumeni.







2 comments:

  1. Odlično, još jedna varijacija s kikiriki sosom. Pinam jer mi se zbilja čini odličnim.

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...