Ćuretina odnosno ćureći fileti u slatko-kiselom umaku s kikirikijem. Umak sadrži sok od grejpfruta, med, seckani kikiriki i nekoliko začina.
Za ćuretinu s kikirikijem je potrebno:
6 ćurećih fileta,
100 g seckanog kikirikija,
3 kašike soka od grejpfruta,
2 kašike senfa,
1 kašika meda,
mirođija,
origano,
peršun,
aleva paprika,
crni biber.
U dubljoj posudi pomešati sve sastojke osim
ćuretine.
Svaki filet, s obe strane umočiti u pripremljenu
smesu od kikirikija zatim ih poređati u podmazanoj vatrostalnoj posudi,
poklopiti i peći u rerni zagrejanoj na 200 ⁰C oko 30 minuta dok ne porumeni.
Odlično, još jedna varijacija s kikiriki sosom. Pinam jer mi se zbilja čini odličnim.
ReplyDeleteHvala!
Delete