Tiramisu je jednostavan kolač koji potiče iz Italije.
Kod nas, tiramisu kolač je najčešće napravljen sa slojevima piškota koje su
umočene u kafu i filovima koji se sastoje od zaslađene mešavine jaja, sira i
pavlake uz dodatak nekoliko kašika ruma. Tiramisu bez jaja je, rekla bih,
manje popularna verzija recepta za ovaj kolač. Inače, brojne su varijacije
recepta za tiramisu a ja sada dajem jednu od verzija ovog recepta sa čokoladom
ali bez jaja i ruma.
300 g piškota,
300 neslanog sira,
300 g slatke pavlake,
4 kašike šećera,
200 ml nezaslađene kafe,
100 g čokolade.
Tiramisu pripremiti na sledeći način:
U odgovarajućoj posudi penasto umutiti slatku
pavlaku.
U drugoj posudi umutiti sir pa sjediniti sa
prethodno umućenom slatkom pavlakom.
Mutiti dok ne bude dobijena homogena smesa.
Podeliti smesu na dva dela.
U jedan deo dodati 50 g čokolade.
Na tacni za torte poređati piškote natopljene
kafom i premazati belim filom.
Ponovo staviti red piškota natopljenih kafom pa
premazati braon filom.
Pa opet, poređati natopljene piškote i premazati
belim filom pa na kraju poređati piškote natopljene kafom i premazati braon
filom.
Ukrasiti rastopljenom čokoladom i staviti u
frižider da se dobro ohladi.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.