Za sos od povrća je potrebno:
1 glavica crnog luka,
400 g šampinjona,
300 g pilećeg belog mesa,
300 ml pavlake,
200 ml kečapa,
3 šargarepe,
2 kockice za supu,
1 kašika šećera,
Mešavina začina od povrća,
Origano,
Crni biber,
Ulje.
Sos pripremiti na sledeći način:
Na malo ulja propržiti sitno seckan crni
luk.
Dodati iseckane šampinjone.
Kada šampinjoni malo omekšaju, dodati na
kockice isečeno pileće belo meso, seckanu šargarepu i grašak.
Dinstati uz povremeno dolivanje vode sve
dok povrće i meso ne omekšaju.
Dodati kocke za supu, mešavinu začina od
povrća, origano, šećer, biber, peršun a u međuvremenu pomešati pavlaku i kešap
i dodati smesi od povrća.
Čim proključa skloniti sa štednjaka.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.