Saturday, August 13, 2011

Krem kiflice





Za krem kiflice je potrebno:

Za testo:

200 ml jogurta,
200 ml mleka,
2 jajeta,
30 g svežeg kvasca,
3 kašičice soli,
3 kašičice šećera,
Krem kiflice1 kg brašna.
Krem kiflice 
Za fil:

500 ml mleka,
2 kesice pudinga od čokolade.

Krem kiflice pripremiti na sledeći način:

Skuvati puding od čokolade po uputstvu i staviti da se hladi.
U manju posudu sipati mlako mleko, šećer, kašičicu brašna i svež kvasac pa dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
U odgovarajuću posudu sipati polovinu potrebne količine brašna, dodati nadošao kvasac, jogurt, jaje i so pa promešati.
Postepeno dodavati preostalo brašno i mešati dok masa ne počne da se odvaja od posude.
Napraviti 12 jufki.
Svaku jufku razviti i premazati margarinom.
Poređati na dva mesta po 6 istanjenih jufki jednu na drugu.
Ostaviti da stoji 15 minuta.
Testo razviti oklagijom, iseći na trake, filovati (jedna do dve kašičica fila) i uvijati.
Kiflice poređati u pleh i ostaviti da odstoje još dva sata.
Premazati jajetom i peći u rerni na 220 C dok ne porumene.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...