Za krem kiflice je potrebno:
Za testo:
200 ml jogurta,
200 ml mleka,
2 jajeta,
30 g svežeg kvasca,
3 kašičice soli,
3 kašičice šećera,
Za fil:
500 ml mleka,
2 kesice pudinga od čokolade.
Krem kiflice pripremiti na sledeći način:
Skuvati puding od čokolade po uputstvu i
staviti da se hladi.
U manju posudu sipati mlako mleko, šećer,
kašičicu brašna i svež kvasac pa dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
U odgovarajuću posudu sipati polovinu
potrebne količine brašna, dodati nadošao kvasac, jogurt, jaje i so pa
promešati.
Postepeno dodavati preostalo brašno i
mešati dok masa ne počne da se odvaja od posude.
Napraviti 12 jufki.
Svaku jufku razviti i premazati
margarinom.
Poređati na dva mesta po 6 istanjenih
jufki jednu na drugu.
Ostaviti da stoji 15 minuta.
Testo razviti oklagijom, iseći na trake,
filovati (jedna do dve kašičica fila) i uvijati.
Kiflice poređati u pleh i ostaviti da
odstoje još dva sata.
Premazati jajetom i peći u rerni na 220 ⁰C dok ne porumene.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.