Monday, August 15, 2011

Mimoza kolač





Za mimoza kolač je potrebno:

pekmez od kajsija,
100 g čokolade,
50 g margarina.

Za kore:
Mimoza kolač 
350 g brašna,
170 g margarina,
soda bikarbona,
80 g šećera,
malo mleka,
1 jaje.
Mimoza kolač 
Za fil:

2 jajeta,
3 kašike brašna,
3 kašike šećera,
200 g margarina,
2,5 dl mleka,
250 g šećera u prahu,
sok od pola limuna.

Mimoza kolač pripremiti na sledeći način:

U posudu za mešanje staviti brašno, malo sode bikarbone, margarin, 80 g šećera, 1 jaje i  malo mleka pa umesitit testo.
Testo podeliti na tri dela.
Razviti jedan deo oklagijom i staviti na podmazan pleh pa peći u rerni na 180 C.
Na isti način ispeći i preostale dve kore.
U odgovarajućoj posudi umutiti 2 jajeta sa tri kašike šećera i tri kašike brašna pa skuvati u ključalom mleku i ostaviti da se ohladi.
Posebno umutiti 200 g margarina sa 250 g šećera u prahu i pomešati sa ohlađenim filom.
Dodati sok od pola limuna i promešati.
Kolač filovati na sledeći način:
Kora, pekmez, fil, kora, pekmez, fil, kora, glazura od čokolade.

1 comment:

  1. Cekaaamo receptic a dok ne stigne poruckacemo ti sve kolacice sa slike!;))

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...