Za mimoza kolač je potrebno:
pekmez od kajsija,
100 g čokolade,
50 g margarina.
Za kore:
350 g brašna,
170 g margarina,
soda bikarbona,
80 g šećera,
malo mleka,
1 jaje.
Za fil:
2 jajeta,
3 kašike brašna,
3 kašike šećera,
200 g margarina,
2,5 dl mleka,
250 g šećera u prahu,
sok od pola limuna.
Mimoza kolač pripremiti na sledeći način:
U posudu za mešanje staviti brašno, malo
sode bikarbone, margarin, 80 g šećera, 1 jaje i
malo mleka pa umesitit testo.
Testo podeliti na tri dela.
Razviti jedan deo oklagijom i staviti na
podmazan pleh pa peći u rerni na 180 ⁰C.
Na isti način ispeći i preostale dve kore.
U odgovarajućoj posudi umutiti 2 jajeta sa
tri kašike šećera i tri kašike brašna pa skuvati u ključalom mleku i ostaviti
da se ohladi.
Posebno umutiti 200 g margarina sa 250 g
šećera u prahu i pomešati sa ohlađenim filom.
Dodati sok od pola limuna i promešati.
Kolač filovati na sledeći način:
Kora, pekmez, fil, kora, pekmez, fil,
kora, glazura od čokolade.
Cekaaamo receptic a dok ne stigne poruckacemo ti sve kolacice sa slike!;))
ReplyDelete