Za makarone sa bešamel sosom je potrebno:
500 g makarona,
500 ml mleka,
500 g mlevenog mesa,
200 g kačkavalja,
100 g kečapa,
50 g maslaca,
2 kašike brašna,
mešavina začina od povrća,
biber,
ulje,
so.
Makarone sa bešamelom pripremiti na sledeći način:
U slanoj vodi skuvati makarone i ocediti.
Na ulju ispržiti mleveno meso pa dodati origano,
mešavinu začina od povrća, so, biber i kečap, promešati i ostaviti da se hladi.
Bešamel sos:
U šerpu
staviti 50 g maslaca i 2 kašike brašna pa propržiti.
Postepeno dodavati
mleko uz neprestano mešanje i kuvati dok se ne zgusne.
Dodati so,
origano i kačkavalj pa promešati.
Pomešati makarone i bešamel sos pa
polovinu sipati u podmazan pleh.
Preko ove smese rasporediti mleveno meso a
preko mesa drugu polovinu smese makarona i bešamel sosa.
Posuti rendanim kačkavaljem i peći u
zagrejanoj rerni na 220 ⁰C.
Ovo ne odbijam:) Jako volim zapečene makarone. Pozdrav
ReplyDeleteDrago mi je sto pratis blog. Cao!
ReplyDeleteMogu li dobiti receptu?
ReplyDelete