200 ml vode,
200 ml ulja,
200 ml mleka,
20 g kvasca,
1 kašika sirćeta,
125 g margarina,
4 žumanceta,
2 kašičice soli,
brašna po potrebi (900 g – 1 kg),
malo susama (oko 40 g).
Kiflice pripremiti na sledeći način:
Pomešati mlako mleko, vodu, ulje, so, sirće, kvasac, dodati brašno,
zamesiti i ostaviti da odstoji oko 1 h.
Umutiti margarin sa dva žumanceta pa
tom smesom premazati prethodno razvijeno testo i uvuti ga u rolnu.
Seći rolnu na komade debljine 2 cm.
Svaki komad stisnuti na sredini pa uviti da kiflice dobiju oblik
broja 8.
Tako uvijene kiflice staviti u pleh, premazati umućenim žumancima i
posuti susamom.
Peći dok ne porumene (oko 30 minuta).
Odlican recept
ReplyDeleteHvala Gordana.
DeletePozdrav.
Neuobičajen oblik kiflica, a izgleda baš super. Još kad je ovako pun tanjur, samo mami da ih zgrabiš
ReplyDeleteHvala Tamara!
Delete