Wednesday, May 30, 2012

Uvijene kiflice




Uvijene kiflice

Uvijene kifliceZa uvijene kiflice je potrebno:

200 ml vode,
200 ml ulja,
200 ml mleka,
20 g kvasca,
1 kašika sirćeta,
125 g margarina,
4 žumanceta,
2 kašičice soli,
brašna po potrebi (900 g – 1 kg),
malo susama (oko 40 g).
Uvijene kiflice 
Kiflice pripremiti na sledeći način:

Pomešati mlako mleko, vodu, ulje, so, sirće, kvasac, dodati brašno, zamesiti i ostaviti da odstoji oko 1 h. 
Umutiti margarin sa dva žumanceta pa tom smesom premazati prethodno razvijeno testo i uvuti ga u rolnu.
Seći rolnu na komade debljine 2 cm.
Svaki komad stisnuti na sredini pa uviti da kiflice dobiju oblik broja 8.
Tako uvijene kiflice staviti u pleh, premazati umućenim žumancima i posuti susamom.
Peći dok ne porumene (oko 30 minuta).

4 comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...