Za pitu sa bundevom je potrebno:
500 g tankih kora za pitu,
3 jajeta,
200 g šećera,
3 kesice vanilin šećera,
100 ml ulja,
1 kesica praška za pecivo.
Za fil:
1 kg rendane bundeve,
2 kesice vanilin šećera,
150 g mlevenih oraha,
300 g šećera.
Pitu od bundeve pripremiti na sledeći način:
Umutiti belanca.
Dodati kristal šećer, vanilin šećer i žumanca.
Kore podelite tako da dobijete 6 rolata od po tri kore.
Rendanu bundevu posuti sa 150 g šećera i ostaviti da
odstoji i da se ocedi.
Mlevene orahe pomešati sa 150 g šećera.
Ređati po tri kore jednu preko druge a svaku dobro
premazati smesom od jogurta, ulja i jaja.
Treću koru posuti rendanom bundevom zatim mešavinom
mlevenih oraha i šećera.
Sve uviti u rolat i staviti u prethodno podmazan pleh.
Postupak ponavljati dok ne dobijete svih 6 rolata.
Rolate premazati ostatkom smese od ulja, jogurta i jaja i
peći u rerni oko 30 minuta na 180 ⁰C.
Gotovu pitu iseći na manja parčad.
Po želji posuti prah šećerom ili prelit šerbetom (2 šolje
šećera i 1,5 šolje vode).
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.