Thursday, November 27, 2014

Žerbo kolač




Potrebno je:
Kolac sa parmeladom
Zerbo kolac





Za testo:


200 ml mleka,
40 g kvasca,
100 g šećera,
550 g brašna,
250 g margarina,
3 žumanceta,
½ kaščice soli.


Za fil:


Marmelada od šipuraka ili druga marmelada po želji,
250 g mlevenih oraha,
150 g šećera,
1 kesica vanilin šećara.


Kolaci sa dzemomZa glazuru:


100 g čokolade,
Malo ulja.


Priprema:


U manjoj posudi pomešati 50 ml mleka, kvasac, kašičicu šećera, kašičicu brašna i pola kašičice soli.
Zerbo  
Ostaviti da nadođe.

U međuvremenu, umutiti margarin i 100 g šećera, dodati žumanca, preostalo mleko, nadošli kvasac i brašno.

Umesiti testo, podeliti na 4 jufke i razviti.

Koru staviti u podmazanu tepsiju, premazati je marmeladom, posuti mešavinom mlevenih oraha i preostalog šećera.

Na prvu filovanu koru, naneti drugu pomoću oklagije te postupak ponavljati dok ima materijala (poslednju koru ne filovati).

Kolač izbockati viljuškom i peći na 200 ⁰C oko 30 minuta.

Gotov kolač posuti šećerom u prahu ili preliti glazurom od čokolade.


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...