Tuesday, December 3, 2013

Ruska torta





Za Rusku tortu je potrebno:
Torta sa tri kore 

12 jaja,

15 kašika šećera,

18 kašika mlevenih oraha,

100 g oraha,

100 g žele bombona,

100 g suvog grožđa,
Ruska torta 
250 g margarina,

250 g šećera u prahu,

2 kesice vanil šećera,

1 kesica praška za pecivo,

4 šlag kreme,

0,5 l mleka,

Torta sa socnim korama12 kašika brašna,

sok od jedne pomorandže.


Ruska torta je pripremljena na sledeći način:


Žele bombone i orahe sitno iseckati.
Umutiti 12 belanaca u čvrst sneg.
Dodati 6 žumanaca, šećer, 1 kesicu vanil šećera, prašak za pecivo, mlevene orahe i 6 kašika brašna pa lagano promešati.
Torta sa tri socne koreSmesu podeliti na tri dela i ispeći kore.
Gotove kore preliti sokom od pomorandže.
U posudi za mešanje umutiti 6 žumanaca sa šećerom u prahu.
Dodati 6 kašika brašna, kesicu vanil šećera i skuvati u mleku.
Kada se fil malo ohladi, dodat prethodno umućen margarin i mutiti mikserom.
Dodati žele bombone, iseckane orahe i suvo grožđe pa promešati.
Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil, kora fil, kora, šlag.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...