Za Rusku tortu je potrebno:
12 jaja,
15 kašika šećera,
18 kašika mlevenih oraha,
100 g oraha,
100 g žele bombona,
100 g suvog grožđa,
250 g margarina,
250 g šećera u prahu,
2 kesice vanil šećera,
1 kesica praška za pecivo,
4 šlag kreme,
0,5 l mleka,
sok od jedne pomorandže.
Ruska torta je pripremljena na sledeći način:
Žele bombone i orahe sitno iseckati.
Umutiti 12 belanaca u čvrst sneg.
Dodati 6 žumanaca, šećer, 1 kesicu vanil šećera, prašak
za pecivo, mlevene orahe i 6 kašika brašna pa lagano promešati.
Gotove kore preliti sokom od pomorandže.
U posudi za mešanje umutiti 6 žumanaca sa šećerom u
prahu.
Dodati 6 kašika brašna, kesicu vanil šećera i skuvati u
mleku.
Kada se fil malo ohladi, dodat prethodno umućen margarin
i mutiti mikserom.
Dodati žele bombone, iseckane orahe i suvo grožđe pa
promešati.
Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil, kora fil,
kora, šlag.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.