Recept za kornfleks korpice sam našla u jednom časopisu u
kojem su predstavljeni „dezerti koje možete napraviti kod kuće“. Autor recepta
se u jednom trenutku zapitao, „šta bi se desilo kada bi kornfleks prelio
čokoladom?“... Sa medom, orasima, suvim grožđem i čokoladom, kornfleks postaje posebno ukusan, hrskav i "čokoladan". Ovaj kolač je jednostavan za pripremu a napraviti ga može svako za 15 do 20 minuta. Zbog svega toga, meni se, kornfleks korpice, jako sviđaju i često ih pravim za
porodicu i prijatelje.
100 g šećera u prahu,
250 g margarina,
100g čokolade za kuvanje,
8 kašika meda,
2 kašike kakaoa,
100 g suvog grožđa,
250 g kornfleksa,
100 g oraha.
Kornfleks korpice pripremiti na sledeći način:
U šerpi otopiti margarin, šećer, čokoladu, med i kakao.
Skloniti sa vatre pa dodati suvo grožđe, orahe i kornfleks.
Dobro izmešati.
Smesu vaditi kašikom pa stavljati u papirne korpice.
Ostaviti da se ohladi i stegne.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.