Za kore:
1 list oblande,
300 g keksa,
200 ml soka od pomorandže.
Za prvi fil:
2 čaše šećera,
2 čaše vode,
125 g margarina,
100 g čokolade,
250 g mlevenog keksa,
200 g kokosovog brašna.
Za drugi fil:
100 g šećera,
100 ml vode,
100 g čokolade,
125 g margarina,
200 g mlevenih oraha.
Za glazuru:
150 g čokolade,
6 kašika ulja.
Oblandu pripremiti na sledeći način:
Prvi fil
U odgovarajuću posudu staviti 2 čaše
šećera i dve čaše vode pa kuvati dok se šećer ne istopi.
Dodati 125 g margarina i 100 g čokolade pa
kuvati dok masa ne postane homogena.
Skloniti sa ringle pa dodati mleveni keks
i kokosovo brašno i dobro promešati.
List oblande premazati toplim prvim filom
a preko poređati keks natopljen u soku od pomorandže.
Drugi fil
Prokuvati 100 ml vode sa 100 grama šećera
pa dodati 125 g margarina i 100 g čokolade.
Skloniti sa ringle i dodati mlevene orahe.
Premazati preko keksa.
Istopiti 150 g čokolade sa 6 kašika ulja
pa premazati kolač.
http://eeasyrecipes.blogspot.com/2011/02/cookies-with-oat-flakes.html
ReplyDelete