Thursday, January 12, 2012

Oblanda sa dva fila

Check out this cake recipe in English.

Oblanda sa dva filaZa ovu oblandu je potrebno:
Za kore:

1 list oblande,
300 g keksa,
200 ml soka od pomorandže.

Za prvi fil:

2 čaše šećera,
2 čaše vode,
125 g margarina,
100 g čokolade,
250 g mlevenog keksa,
200 g kokosovog brašna.

Za drugi fil:

100 g šećera,
100 ml vode,
100 g čokolade,
125 g margarina,
200 g mlevenih oraha.

Za glazuru:

150 g čokolade,
6 kašika ulja.

Oblandu pripremiti na sledeći način:

Prvi fil
U odgovarajuću posudu staviti 2 čaše šećera i dve čaše vode pa kuvati dok se šećer ne istopi.
Dodati 125 g margarina i 100 g čokolade pa kuvati dok masa ne postane homogena.
Skloniti sa ringle pa dodati mleveni keks i kokosovo brašno i dobro promešati.
List oblande premazati toplim prvim filom a preko poređati keks natopljen u soku od pomorandže.
Drugi fil
Prokuvati 100 ml vode sa 100 grama šećera pa dodati 125 g margarina i 100 g čokolade.
Skloniti sa ringle i dodati mlevene orahe.
Premazati preko keksa.
Istopiti 150 g čokolade sa 6 kašika ulja pa premazati kolač.

1 comment:

  1. http://eeasyrecipes.blogspot.com/2011/02/cookies-with-oat-flakes.html

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...