Thursday, April 17, 2014

Rozen torta s makom




Za Rozen tortu s makom je potrebno:
Nepecena torta sa rozen korama 


1 pakovanje kora za Rozen tortu,

700 ml mleka,

500 g šećera,

700 g mlevenog maka,

400 g keksa,

Nepecena torta sa makom2 kašike mlevenih oraha,

250 g margarina,

3 kesice vanilin šećera.


Za čokoladnu glazuru:


200 g čokolade,

20 ml ulja,
Mak torta sa mlevenim keksom 
20 g margarina.

 

Rozen torta s makom je pripremljena na sledeći način:



Prokuvati mleko sa šećerom.

Skloniti s ringle.
Torta sa gotovim korama 
Dodati margarin.

Vratiti na ringlu pa povremeno mešati dok se margarin ne rastopi.

Ponovo skloniti sa ringle, dodati mleveni mak, mleveni keks i orahe.

Dobro promešati dok se sve ne sjedini.

Sa prohlađenim filom, filovati kore.

Poslednju koru ne filovati.

Prekriti kolač folijom, pritisnuti teškim predmetom i ostaviti 24 h da omekša.

Za glazuru, otopiti čokoladu sa margarinom i uljem uz stalno mešanje.

Ohladiti glazuru do gustine za prelivanje i preliti kolač.



No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...