Za perece je potrebno:
600 g brašna,
200 ml kisele pavlake,
250 g margarina,
2 žumanceta,
20 g kvasca,
1 kašičica šećera,
20 g soli.
Za premazivanje pereca:
1 jaje,
Kim.
Perece pripremiti na sledeći način:
Izmrviti kvasac pa ga posuti šećerom, preliti mlakim mlekom i
ostaviti da nadođe.
Brašno sipati na dasku za mešanje, u sredini napraviti udubljenje,
pa dodati kiselu pavlaku, nadošli kvasac, žumanca, so i margarin isečen na
listiće pa zamesiti testo.
Rastanjiti ga na debljinu od 5 mm do 10 mm pa modlom vaditi perece.
Poređati ih u podmazan i brašnom posut pleh, premazati umućenim
jajetom, posuti kimom i peći u zagrejanoj pećnici dok ne dobiju zlatno žutu
boju.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.