Monday, June 25, 2012

Perece sa kimom




Pereci sa kimom

Za perece je potrebno:

600 g brašna,
200 ml kisele pavlake,
250 g margarina,
2 žumanceta,
20 g kvasca,
1 kašičica šećera,
Pereci sa kimom50 ml mleka,
20 g soli.

Za premazivanje pereca:
1 jaje,
Kim.

Perece pripremiti na sledeći način:
Pereci sa kimom
Izmrviti kvasac pa ga posuti šećerom, preliti mlakim mlekom i ostaviti da nadođe.
Brašno sipati na dasku za mešanje, u sredini napraviti udubljenje, pa dodati kiselu pavlaku, nadošli kvasac, žumanca, so i margarin isečen na listiće pa zamesiti testo.
Rastanjiti ga na debljinu od 5 mm do 10 mm pa modlom vaditi perece.
Pereci sa kimomPoređati ih u podmazan i brašnom posut pleh, premazati umućenim jajetom, posuti kimom i peći u zagrejanoj pećnici dok ne dobiju zlatno žutu boju.



Pereci sa kimom

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...