Za punjene pileće šnicle je potrebno:
400 g pilećeg belog mesa,
so,
biber,
2 jajeta,
ulje,
100 g šunke (pršute, dimljenog mesa),
150 g pavlake,
50 g kačkavalja.
Šnicle pripremiti na sledeći način:
Šampinjone iseckati i pržiti na malo ulja.
Kada šampinjoni omekšaju, dodati ulupana jaja, so, biber i ispržiti
kao kajganu.
Šunku iseći na listove a kačkavalj izrendati.
U podmazanu vatrostalnu posudu ređati šnicle, preko toga
rasporediti nadev od šampinjona, prekriti listovima šunke, preliti pavlakom i
staviti da se peku.
Nekoliko minuta pre kraja posuti rendanim kačkavaljem i sve zapeći.
Jednostavna i ukusna kombinacija
ReplyDeleteHvala na komentaru!
DeletePozdrav!
Bas su lepe, i odlican rucak!
ReplyDeleteHvala Vera.
DeletePozdrav!