Friday, February 24, 2012

Jafa kolač

Recipe for this cake in English.

Voćni kolač sa pomoradžom, jafa kolač, koji je nekada bio jako popuparan a u poslednje vreme je, čini mi se, pao u zaborav.
Jafa kolač, kolač sa pomorandžom, kolac sa pomorandzom 
Za pripremu jafa kolača je potrebno:

Za kore:

4 jajeta,
24 kašike šećera,
24 kašike ulja,
24 kašike mleka,
24 kašike brašna,
2 kesice praška za pecivo,

Za fil:

2 pudinga od vanile,
Jafa kolač, kolač sa pomorandžom, kolac sa pomorandzom500 ml vode,
200 g šećera,
1 smrznuta pomorandža,
3 kašike džema od šipuraka,
125 g margarina.

Za glazuru je potrebno:

100 g čokolade,
malo margarina.

Jafa kolač pripremiti na sledeći način:

Jafa kolač, kolač sa pomorandžom, kolac sa pomorandzomKora:

Umutiti 2 jajeta i 12 kašika šećera.
Dodati 12 kašika mleka, 12 kašika ulja i 12 kašika brašna pomešanog sa praškom za pecivo.
Smesu peći u brašnom posutom plehu dok ne porumeni.
Od preostalog materijala ispeći još jednu koru.
Kada se kore ohlade, jednu izmrviti a drugu ostaviti u plehu.

Fil:

Izrendati smrznutu pomorandžu.
Od 500 ml vode oduzeti malu količinu pa razmutiti prašak za puding.
U ostatak vode sipati šećer i rendanu pomorandžu pa staviti da provri.
U ključalu vodu sipati razmućen prašak i skuvati puding.
Kada se fil ohladi, dodati džem, umućen margarin i izmrvljenu koru.
Sve dobro promešati.
Napraviti glazuru - na tihoj vatri otopiti čokoladu i dodati margarin.
Na koru naneti fil i preliti glazurom od čokolade.
Ukrasiti šlagom.

2 comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...