Recipe for this cake in English.
Voćni kolač sa pomoradžom, jafa kolač, koji je nekada bio jako popuparan a u poslednje vreme je, čini mi se, pao u zaborav.
4 jajeta,
Voćni kolač sa pomoradžom, jafa kolač, koji je nekada bio jako popuparan a u poslednje vreme je, čini mi se, pao u zaborav.
4 jajeta,
24 kašike šećera,
24 kašike ulja,
24 kašike mleka,
24 kašike brašna,
2 kesice praška za pecivo,
Za fil:
2 pudinga od vanile,
200 g šećera,
1 smrznuta pomorandža,
3 kašike džema od šipuraka,
125 g margarina.
Za glazuru je potrebno:
100 g čokolade,
malo margarina.
Jafa kolač pripremiti na sledeći način:
Umutiti 2 jajeta i 12 kašika šećera.
Dodati 12 kašika mleka, 12 kašika ulja i
12 kašika brašna pomešanog sa praškom za pecivo.
Smesu peći u brašnom posutom plehu dok ne
porumeni.
Od preostalog materijala ispeći još jednu
koru.
Kada se kore ohlade, jednu izmrviti a
drugu ostaviti u plehu.
Fil:
Izrendati smrznutu pomorandžu.
Od 500 ml vode oduzeti malu količinu pa
razmutiti prašak za puding.
U ostatak vode sipati šećer i rendanu
pomorandžu pa staviti da provri.
U ključalu vodu sipati razmućen prašak i
skuvati puding.
Kada se fil ohladi, dodati džem, umućen
margarin i izmrvljenu koru.
Sve dobro promešati.
Napraviti glazuru - na tihoj vatri otopiti
čokoladu i dodati margarin.
Na koru naneti fil i preliti glazurom od
čokolade.
Ukrasiti šlagom.
Super recept
ReplyDeleteHvala Gordana!
DeletePozdrav!