Za karamel kolač je potrebno:
3 jajeta,
250 g šećera,
1 margarin,
200 g karamela (lešnik bombona),
300 g mlevenog keksa,
Umutiti mikserom jaja i šećer pa kuvati na pari uz stalno mešanje.
100 g čokolade.
Karamel kolač pripremiti na sledeći način:
Umutiti mikserom jaja i šećer pa kuvati na pari uz stalno mešanje.
Kad se krem skuva (zgusne), dodati
margarin i mešati dok se margarin ne rastopi.
Skloniti sa vatre.
Rastopljene karamele dodati prethodnoj
masi i dobro promešati.
Dodati keks i malo lešnika i dobro
izmešati.
Masu sipati u podmazan četvrtast pleh.
Odozgo preliti glazurom od čokolade i
posuti mlevenim lešnikom (orasima).
Staviti u frižider.
Kada se ohlade seći na štangle.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.