Sunday, September 11, 2011

Karamel štangle


Karamel stangle, kolac sa karamelama

Za karamel kolač je potrebno:

3 jajeta,
250 g šećera,
1 margarin,
200 g karamela (lešnik bombona),
300 g mlevenog keksa,
Karamel stangle, kolac sa karamelama50 g mlevenih lešnika (oraha),
100 g čokolade.

Karamel kolač pripremiti na sledeći način:

Umutiti mikserom jaja i šećer pa kuvati na pari uz stalno mešanje.
Kad se krem skuva (zgusne), dodati margarin i mešati dok se margarin ne rastopi.
Skloniti sa vatre.
Karamel stangle, kolac sa karamelamaU drugoj posudi rastopiti karamele sa 2-3 kašike mleka.
Rastopljene karamele dodati prethodnoj masi i dobro promešati.
Dodati keks i malo lešnika i dobro izmešati.
Masu sipati u podmazan četvrtast pleh.
Odozgo preliti glazurom od čokolade i posuti mlevenim lešnikom (orasima).
Staviti u frižider.
Kada se ohlade seći na štangle.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...