Potrebno je:
- 200 g pšeničnog griza,
- 200 g kokosovog brašna,
- 200 g šećera,
- 0,5 l jogurta,
- 1 prašak za pecivo,
- malo putera.
Za fil:
- 2 pudinga od vanile,
- 2 šlaga.
Za sirup:
- 2,5 l vode,
- 250 g šećera,
- 1 vanilin šećer.
Priprema:
Rernu zagrejati na 250 ⁰C. U dubljoj plastičnoj činiji dobro izmešati griz, kokosovo brašno, šećer, prašak za pecivo i jogurt. Pripremljenu smesu sipati u puterom podmazan pleh. Pleh staviti u zagrejanu rernu i peći.
U lončetu prokuvati vodu, šećer i vanilin šećer.
Kada je kora pečena, izvaditi je iz rerne i preliti vrelim sirupom pa je ostaviti da se ohladi.
Za to vreme skuvati dva pudinga od vanile po uputstvu sa kesice i ostaviti ih da se hlade uz povremeno mešanje.
Kada se kora ohladila, premazati je pudingom a preko pudinga staviti dva čvrso ulupana šlaga.
Staviti u frižider i sačekati da se dobro ohladi pre služenja.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.