Kada sam pravila ove čokoladne mafine, imala sam dilemu da li da čololadu istopim i pomešam sa testom ili da testo prvo stavim u kalupe pa tek onda da dodam po nekoliko kockica čokolade. Opredelila sam se za drugu varijantu. Bila sam sigurna da nisam pogrešila tek kada sam isprobala i mafine sa čokoladom istopljenom i pomešanom sa testom.
Za čokoladne mafine je potrebno:
2 jajeta,
2 kašike šećera,
čaša (200 ml) ulja,
250 g brašna,
200 ml mleka,
susam,
200 g čokolade,
Umutiti jaja i šećer.
Dodati ulje, mleko, brašno i prašak za pecivo.
Dodati ulje, mleko, brašno i prašak za pecivo.
Smesu sipati u podmazane kalupe.
U sredinu testa staviti po dve-tri kockice čokolade u svaki kalup pojedinačno.
Peći na 200 ⁰C dok mafini ne porumene.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.