Sunday, October 1, 2017

Kasandra torta



Torta sa orasima i pudingom o vanile
Sastojci:

Za koru I:

4 belanceta,
100 grama šećera,
100 grama kokosovog brašna,
2 kašike brašna,
1 kesica vanil-šećera,
10 grama praška za pecivo,

Za koru II:  
Torta sa bananicama 
4 belanceta,
100 grama šećera,
100 grama rendane čokolade,
2 kašike brašna,
1 kesica vanil-šećera,
10 grama praška za pecivo,

Za koru III:

4 belanceta,
100 grama šećera,
100 grama mlevenih oraha,
2 kašike brašna,
1 kesica vanil-šećera,
10 grama praška za pecivo,

Za fil je potrebno:

12 žumanaca,
250 grama šećera,
1 l mleka,
3 pudinga od vanile,
250 grama margarina,
6 krem bananica,
100 grama čokolade,
100 grama mlevenih oraha,

Za dekoraciju:

2 šlaga

Priprema:

Kora I:

Umutiti belanca sa šećerom i vanil-šećerom u čvrst sneg. Posebno sjediniti kokos, brašno, prašak za pecivo i lagano umešati sa umućenim belancima. Pripremljenu smesu uliti u okrugli kalup postavljen pek-papirom i peći oko 15 minuta na 200ᵒC.

Kora II:

U dubljoj posudi umutiti belanca sa šećerom i vanil-šećerom da se dobije čvrst šam. U drugoj posudi pomešati brašno, prašak za pecivo i rendanu čokoladu pa sjediniti sa pripremljenim belancima. Sipati u kalup postavljen pek-papirom i peći na 200ᵒC oko 15 minuta.

Kora III:

Posebno umutiti belanca sa šećerom i vanil-šećerom. Posebno pomešati brašno, prašak za pecivo i mlevene orahe. Lagano sjediniti s umućenim belancima i pomešati sastojke dok se ne dobije homogena smesa. Pripremljenu smesu sipati u kalup postavljen pek-papirom i peći u rerni na 200ᵒC oko 15 minuta.

Fil:

Penasto umutiti žumanca sa šećerom, dodati puding od vanile i malo hladnog mleka pa sve dobro sjediniti. Preostalo mleko zagrevati dok ne provri, a zatim zakuvati razmućen puding sa žumancima i mešati dok se smesa ne zgusne. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti margarin i sjediniti ga sa dobro ohlađenim filom. Fil podeliti na tri jednaka dela. U jedan deo dodati seckane krem bananice, u drugi otopljenu čokoladu a u treći mlevene orahe.

Finalni postupak:

Tortu filovati sledećim redosledom: kora I, fil s bananicama, kora II, čokoladni fil, , kora III, fil sa orasima. Ukoliko preostane fila, premazati tortu sa strane i ostaviti u frižideru da se dobro stegne i ohladi. Ohlađenu tortu dekorisati po želji umućenim šlagom.

No comments:

Post a Comment

Kvalitetne naočari za sunce i okviri za dioptrijska stakla, povoljno

Retro Eyewear

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...