Saturday, October 12, 2013

Rol baklava sa čokoladom i kikirikijem


Za rol baklavu sa čokoladom i kikirikijem je potrebno:
Rol baklava sa cokoladom 
1 kg tankih kora za baklavu,
200 g čokolade za kuvanje,
400 g neslanog, krupno mlevenog kikirikija,
250 g margarina.

Za preliv:

750 g šećera,
1 l vode,
1 limun,
20 g (2 kesice) vanilin šećera.

Baklava sa cokoladom i kikirikijemRol baklava sa čokoladom i kikirikijem je pripremljena na sledeći način:


Dve kore staviti jednu preko druge.

Po ivici naneti mleveni kikiriki i rendanu čokoladu pa čvrsto uviti u tanak rolat.

Postupak ponavljati dok sav materijal ne bude utrošen.

Seći na rolatiće pa poređati u podmazan pleh.
Baklava sa cokoladom 
Margarin otopiti i preliti preko baklave.

Peći u zagrejanoj rerni na 200◦C dok ne porumeni.

Za to vreme kuvati preliv.

Toplim prelivom preliti hladnu baklavu.



Rol baklavasa kikirikijemZa još sličnih recepata, možete posetiti stranicu baklave







Rolat baklava sa cokoladom i kikirikijem


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...