Za koru:
7 jaja,
7 kašika šećera,
7 kašika mlevenih oraha,
2 kašike ulja,
1 kesica praška za pecivo.
Za fil:
1 kg kiselih jabuka,
1 l vode,
300 g šećera,
3 pudinga od vanile,
Kolač od jabuka pripremiti na sledeći način:
Kora:
Dobro umutiti jaja i šećer.
Dodati ulje, orahe i brašno pomešano sa praškom za
pecivo.
Peću u prethodno podmazanom i brašnom posutom plehu.
Fil:
Vodu i šećer pomešati i staviti da proključa.
Jabuke oljuštiti, iseći na kriške i staviti u proključalu
vodu.
Kuvati 10 minuta tj. dok jabuke ne omekšaju.
Odvojiti 200 ml tečnosti i preliti ispečenu i ohlađenu
koru.
U prašak za puding dodati malo hladne vode i malo šećera,
dobro promešati i sipati u smesu sa jabukama.
Kuvati dok se ne zgusne.
Skloniti sa ringle, ostaviti da se malo ohladi pa preliti
koru.
Odozgo ukrasiti šlagom.
fini jednostavni recept,super !
ReplyDeleteProvjeren recept i ko god ga proba neće se pokajati
ReplyDeleteHvala Dobrila! Pozdrav!
Delete